Home

Nieuws

In de media : Eltekon na facelift weer klaar voor de toekomst
Gepost door Gea op 24/12/2008 18:50:00 (4168 gelezen)

Apetrost kijkt Yvonne Groen om zich heen. 'Iedereen heeft heel hard gewerkt. Steeds namen de vrijwilligers wat anders mee, wat we goed konden gebruiken.' Zo hangen in gebouw Eltekon in Zuidveen bijvoorbeeld gebruikte cv-radiatorendie, nadat ze gezandstraald en geschilderd zijn, er weer als nieuw uitzien.'De ketel hebben we gekregen en ook de wc-pot en een brandblusapparaat', kan de beheerder en algemeen bestuurslid van de 'Vereniging tot behoud en instandhouding van het gebouw, genaamd Eltekon', haar geluk niet op. Vrijdag, 26 september is de feestelijke ingebruikname van het gebouwtje aan de Burgemeester Stroinkweg 44, dat sinds april van binnen een complete facelift onderging. De buitenzijde, met straatwerk, wordt het volgend project, alhoewel een nieuw hekwerk dankzij de bijdrage uit het Oranje Fonds voor de recente Burendag er al wel staat.

Read More... | 3278 bytes more
In de media : Opening van het 'nieuwe' Eltekon
Gepost door Gea op 23/12/2008 19:40:00 (2744 gelezen)

De bijna tachtigjarige Wieger Veen zal vrijdagmiddag (26 september 2008) et vernieuwde gebouw Eltekon in Zuidveen officieel openen. De heer Veen is oud-penningmeester van Eltekon, dat al vanaf 1930 het kloppend hart is van de gemeenschap.
In het verenigingsgebouw was aanvankelijk jarenlang de Christelijke Jongelingsvereniging Eltekon (letterlijk: 'God zal het maken') actief. Later waren er diverse activiteiten: van toneel tot sjoelen en schieten, van een bruiloft tot een muziekrepetitie.

Read More... | 1677 bytes more

Hoofdsponsor

Subsponsor